Κρυολιπόλυση: Τι είναι και πώς δουλεύει

Αποτέλεσμα λιποαναρρόφησης χωρίς νυστέρι

Η κρυολιπόλυση είναι αναμφίβολα η πιο επαναστατική μη επεμβατική αισθητική μέθοδος της τελευταίας δεκαετίας. Με περισσότερες από 10.000 σχετικές μηνιαίες αναζητήσεις στο Ίντερνετ, είναι ξεκάθαρο ότι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη όσων αναζητούν μία αποτελεσματική θεραπεία καταπολέμησης του τοπικού πάχους χωρίς πόνο, χωρίς χάσιμο χρόνου, χωρίς παρενέργειες. Και πράγματι, η κρυολιπόλυση κρατάει την υπόσχεσή της: μείωση του τοπικού στρώματος λίπους σε ποσοστό που αγγίζει το 45%. Με λίγα λόγια, εξάλειψη του τοπικού πάχους, πιο αρμονικό σώμα και το σημαντικότερο: μόνιμο αποτέλεσμα!

Τι είναι η κρυολιπόλυση

Η κρυολιπόλυση είναι η τεχνολογία που ήρθε να γράψει νέο κεφάλαιο στην ιστορία αντιμετώπισης του τοπικού πάχους, αφού απέδειξε ότι μπορεί να προσφέρει αποτέλεσμα λιποαναρρόφησης χωρίς νυστέρι. Είναι η ιδανική μέθοδος για όσους αντιμετωπίζουν συσσωρευμένο λίπος σε κάποια σημεία του σώματος, το οποίο δεν μπορεί να καταπολεμηθεί ούτε με την υγιεινή διατροφή, ούτε με τη σωματική άσκηση. Δεν απευθύνεται σε παχύσαρκα άτομα, αφού με την κρυολιπόλυση δεν χάνετε κιλά, αλλά πόντους. Ναι, εκείνους τους πόντους που σας εμποδίζουν να κλείσετε με άνεση το κουμπί του αγαπημένου σας τζιν!

Πρόκειται για μία ιατρική μέθοδο που αναπτύχθηκε μετά από εκτενείς μελέτες που πραγματοποίησαν Αμερικανοί επιστήμονες του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι η ελεγχόμενη ψύξη του τοπικού πάχους δρα επιλεκτικά μόνο πάνω στα λιποκύτταρα της περιοχής και μειώνει τον αριθμό τους, χωρίς να επηρεάζονται καθόλου τα υπόλοιπα κύτταρα (αγγεία, νεύρα, κ.α.). Η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα της μεθόδου επισφραγίστηκε με την έγκριση του αυστηρού Αμερικανικού Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων FDA.

Πώς δρα η κρυολιπόλυση;

Η συσκευή της κρυολιπόλυσης διαθέτει ειδικές κεφαλές που προσαρμόζονται πάνω στις περιοχές του τοπικού πάχους, τις αναρροφούν και τις ψύχουν στους -9 βαθμούς Κελσίου για μία ώρα. Στη θερμοκρασία αυτή, τα λιποκύτταρα κρυσταλλοποιούνται και πεθαίνουν, και αυτομάτως ξεκινάει η διαδικασία αποβολής τους από τον οργανισμό (απόπτωση). Η διαδικασία γίνεται με απολύτως φυσιολογικό τρόπο, δηλαδή όπως ακριβώς αποβάλλεται και το λίπος των τροφών, χωρίς να καταπονείται κάποιο σύστημα του οργανισμού.

Μέσα στους επομένους δύο μήνες, το τοπικό στρώμα λίπους μειώνεται σταδιακά καθώς τα κρυσταλλοποιημένα λιποκύτταρα αποβάλλονται από τον οργανισμό και το υπόλοιπο λίπος συμπτύσσεται ομοιόμορφα. Η περιοχή της θεραπείας «μαζεύει» σημαντικά σε πόντους, καθώς το τοπικό πάχος μειώνεται σε ποσοστό που αγγίζει το 45%!

Αποτέλεσμα μόνιμο, φυσικό, ομοιόμορφο

Το αποτέλεσμα της κρυολιπόλυσης είναι μόνιμο. Ο αριθμός των λιποκυττάρων στην περιοχή της θεραπείας μειώνεται οριστικά. Αυτό σημαίνει ότι ακόμα κι αν πάρετε βάρος στο μέλλον, το λίπος κατανέμεται πλέον ομοιόμορφα σε όλο το σώμα και όχι δυσανάλογα στις περιοχές του τοπικού πάχους όπου συνήθιζε να αποθηκεύεται πριν τη θεραπεία. Η κρυολιπόλυση καταφέρνει να αποκαθιστά την αρμονία στις αναλογίες του σώματος, να διορθώνει το σχήμα του και να σμιλεύει ό,τι περισσεύει!

Πέρα από μόνιμο, το αποτέλεσμα είναι και απολύτως φυσικό. Καθώς η αποβολή των λιποκυττάρων πραγματοποιείται αργά μέσα σε διάστημα δύο μηνών, η αλλαγή δεν ξαφνιάζει απότομα τους γύρω σας. Ακόμα κι αν σας δει κάποιος φίλος σας μετά από καιρό, το πιθανότερο είναι ότι θα αποδώσει την αλλαγή σε απώλεια βάρους.

Επιπλέον, το αποτέλεσμα είναι 100% ομοιόμορφο. Η κρυολιπόλυση 360° συνοδεύεται από διαφορετικές κεφαλές που διαφέρουν ως προς το σχήμα, το μέγεθος, την καμπυλότητα και τον όγκο λίπους που αναρροφούν, επιτρέποντας έτσι να επιλέγεται πάντα η κατάλληλη κεφαλή ανάλογα με την περιοχή της θεραπείας. Για παράδειγμα, για την περιοχή της κοιλιάς επιλέγεται συνήθως η πιο μεγάλη και καμπυλωτή κεφαλή που ψύχει σφαιρικά μεγάλο όγκο λίπους, ενώ για τα ψωμάκια χρησιμοποιούνται πιο επίπεδες κεφαλές ώστε να προσφέρουν πιο λείο αποτέλεσμα χωρίς να προκαλούν ανομοιομορφίες στο δέρμα.

Κρυολιπόλυση VS Λιποαναρρόφηση

Η κρυολιπόλυση αποτελεί ιδανική θεραπεία για όσους επιθυμούν να καταπολεμήσουν το τοπικό πάχος χωρίς τον πόνο, τον χρόνο αποθεραπείας και τις πιθανές παρενέργειες που συνοδεύουν ένα χειρουργείο όπως την κλασική λιποαναρρόφηση. Βέβαια, θα πρέπει να ξεκαθαριστεί ότι η κρυολιπόλυση απευθύνεται σε διαφορετικές ανάγκες, καθώς έχει έρθει να δώσει λύση σε ανθρώπους που δεν έχουν πολύ λίπος, αλλά μόνο τοπικό πάχος. Είναι ένα απολαυστικό “lunch-time treatment” που εφαρμόζεται ανώδυνα, γρήγορα και επιτρέπει άμεση επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες.

Σε διάστημα μιας ώρας, το τοπικό λίπος έχει καταπολεμηθεί στον χώρο του ιατρείου, χωρίς τη χρήση αναισθησίας, χωρίς τομές και χωρίς ράμματα. Με την κρυολιπόλυση αποφεύγετε τον προεγχειρητικό έλεγχο, την εισαγωγή σε νοσηλευτικό ίδρυμα, τη γενική αναισθησία, αλλά και τον μετεγχειρητικό πόνο και τη χρήση αντιβιοτικών και αναλγητικών φαρμάκων που συνεπάγεται μία κλασική λιποαναρρόφηση, η οποία συνδυάζεται συχνά και με άλλου τύπου επεμβάσεις, π.χ. κοιλιοπλαστική, ειδικά στις περιπτώσεις όπου αναρροφώνται πολλά λίτρα λίπους.

Η διαδικασία της κρυολιπόλυσης δεν σας βγάζει καθόλου από το πρόγραμμά σας. Ακόμα και την ώρα της θεραπείας, μπορείτε αν επιθυμείτε να συνεχίσετε να εργάζεστε στο λάπτοπ σας, να μιλάτε στο κινητό σας ή να χαλαρώνετε παρακολουθώντας την αγαπημένη σας εκπομπή στην τηλεόραση.

Είμαι κατάλληλος υποψήφιος;

Αναρωτιέστε αν είστε κατάλληλοι υποψήφιοι για κρυολιπόλυση; Οποιοδήποτε σημείο τοπικού πάχους μπορεί να καταπολεμηθεί με την κρυολιπόλυση. Η πρωτοποριακή αυτή μέθοδος έχει πάρει το πράσινο φως για την εφαρμογή της τόσο σε μικρές, τόσο και σε μεγάλες περιοχές του σώματος, αλλά και του προσώπου. Ο Αμερικανικός Οργανισμός FDA έχει δώσει την έγκρισή του για εφαρμογή της θεραπείας στο διπλοσάγονο, τα μπράτσα, το στομάχι, την κοιλιά, τα παχάκια γύρω από το σουτιέν (bra fat), τα πλαϊνά της μέσης (love handles), τα παχάκια κάτω από τους γλουτούς (banana roll), την εσωτερική και εξωτερική πλευρά των μηρών, τα γόνατα, αλλά και τη γυναικομαστία των ανδρών.

Για να καταλάβετε εάν έχετε αρκετό τοπικό λίπος για κρυολιπόλυση, μπορείτε να κάνετε το λεγόμενο «τεστ τσιμπήματος». Αν η περιοχή που σας απασχολεί, μπορεί να τσιμπηθεί με τα δάχτυλά σας (pinchable fat), τότε μπορεί να αναρροφηθεί και από τις κεφαλές της συσκευής! Ο μοναδικός περιορισμός είναι το λίπος να βρίσκεται κάτω από το δέρμα (υποδόριο λίπος) και να μην είναι αυτό που περιβάλλει τα όργανα της κοιλιάς (ενδοσπλαχνικό λίπος).

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κρυολιπόλυση απευθύνεται και σε αδύνατα, γυμνασμένα άτομα. Άλλωστε είναι πολύ σύνηθες το τοπικό πάχος να ανθίσταται στη σωματική άσκηση και πολύ συχνά μπορεί να ευθύνονται 1-2 εκατοστά επίμονου τοπικού λίπους που δεν αφήνουν το αποτέλεσμα της συστηματικής άσκησης να γίνει ορατό σε μία περιοχή. Αν ανήκετε λοιπόν στην κατηγορία όσων γυμνάζονται εντατικά αλλά μερικά εκατοστά τοπικού λίπους τους στερούν την ωραία εικόνα της μυϊκής γράμμωσης, τότε αναμφίβολα η κρυολιπόλυση μπορεί να δικαιώσει τον κόπο και τον χρόνο που έχετε περάσει μέσα στα γυμναστήρια!

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΤΗΝ ΚΛΙΝΙΚΗ ΜΑΣ ΣΕ ΑΝΔΡΑ

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΤΗΝ ΚΛΙΝΙΚΗ ΜΑΣ ΣΕ ΓΥΝΑΙΚΑ

#coolclinic

CONTACT

📍 Λαρίσης 33, Αθήνα - Αμπελόκηποι, 11523 | Κλινική "The Antiagers"
(δίπλα στο Μετρό Στάση "ΠΑΝΟΡΜΟΥ")

📍 Αγ. Γεωργίου 1 & Ολυμπιονικών, Νέο Ψυχικό, 15451 | Κλινική "The Antiagers"
(στον παράδρομο της Λ. Κηφισίας, πάνω από το Kosta Boda, είσοδος από Αγ. Γεωργίου)
Ε: [email protected]

Crafted with care by HUMBLE
ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΤΕ ΜΑΣ