Κρυολιπόλυση στο σπίτι VS κρυολιπόλυση στο ιατρείο

Η κρυολιπόλυση στο σπίτι δεν είναι αποτελεσματική, όμως αρκετά άτομα μπαίνουν στον πειρασμό να τη δοκιμάσουν. Ίσως επειδή διατίθεται πλέον online πληθώρα οικιακών συσκευών κρυολιπόλυσης σε πολύ προσιτές τιμές. Ίσως επειδή το Ίντερνετ έχει γεμίσει με εκπαιδευτικά βίντεο αυτοσχέδιων τρόπων κρυολιπόλυσης που ενθαρρύνουν τους ευκολόπιστους χρήστες να καταπολεμήσουν το τοπικό πάχος στο σπίτι χρησιμοποιώντας παγάκια ή παγοκύστες. Προσοχή όμως: η κρυολιπόλυση στο σπίτι δεν έχει αποτέλεσμα και σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να αποβεί ακόμα και επικίνδυνη.

Απουσία αναρρόφησης και σωστής ψύξης του τοπικού λίπους

Για να κατανοήσουμε καλύτερα τους λόγους που η κρυολιπόλυση στο σπίτι δεν μπορεί να φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τον τρόπο που λειτουργεί μία πιστοποιημένη ιατρική συσκευή κρυολιπόλυσης, όπως η συσκευή Clatuu 360° που χρησιμοποιούμε στην CoolClinic. Η συσκευή διαθέτει ειδικές κεφαλές που αναρροφούν την περιοχή του τοπικού πάχους και την ψύχουν σφαιρικά στους -9 βαθμούς Κελσίου για μία ώρα. Ο μηχανισμός της αναρρόφησης, η διάρκεια της ψύξης και η πολύ χαμηλή θερμοκρασία ψύξης αποτελούν καθοριστικές προϋποθέσεις για να κρυσταλλοποιηθούν τα λιποκύτταρα της περιοχής και να ξεκινήσει η διαδικασία αποβολής τους από τον οργανισμό. Αν μία από αυτές τις παραμέτρους δεν τηρείται, τότε δεν υπάρχει η επιθυμητή επίδραση πάνω στα λιποκύτταρα.

Οι συσκευές κρυολιπόλυσης κατ’ οίκον δεν διαθέτουν κεφαλές αναρρόφησης του τοπικού πάχους, ούτε φυσικά έχουν τη δυνατότητα να μειώνουν στοχευμένα τη θερμοκρασία στον λιπώδη ιστό κάτω από τους -9 βαθμούς Κελσίου. Συνήθως, η εφαρμογή της κρυολιπόλυσης στο σπίτι γίνεται με επαναλαμβανόμενα περάσματα της κεφαλής πάνω από την περιοχή του τοπικού πάχους, με τη θερμοκρασία ψύξης να κυμαίνεται στους +6 βαθμούς Κελσίου, προκαλώντας απλά μία επιφανειακή ψύξη. Αντιθέτως, η κρυολιπόλυση στο ιατρείο αναρροφά και ψύχει σφαιρικά το λίπος, κι επιτρέπει στο κρύο να εισχωρεί στα λιποκύτταρα από διάφορες γωνίες διασπώντας τα μέσα σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Έλλειψη πιστοποιήσεων και ασφάλειας

Θα πρέπει να γνωρίζουμε επίσης ότι σε αντίθεση με τις πιο προηγμένες ιατρικές συσκευές κρυολιπόλυσης, που φέρουν την έγκριση των ευρωπαϊκών και αμερικανικών οργανισμών υγείας, οι οικιακές συσκευές κρυολιπόλυσης δεν συνοδεύονται από αντίστοιχες πιστοποιήσεις. Συχνά μάλιστα, είναι ασιατικής προέλευσης και δεν υπάρχει καμία σημαντική επιστημονική μελέτη που να πιστοποιεί την ασφαλή και αποτελεσματική χρήση τους.

Η κρυολιπόλυση μπορεί να είναι μία μη επεμβατική μέθοδος, όμως έχουν προηγηθεί εκτενείς επιστημονικές έρευνες για να διαπιστωθεί ο μηχανισμός δράσης της, η ασφαλής εφαρμογή και η αποτελεσματικότητά της. Επιπλέον, απαιτείται ιατρική εμπειρία, γνώση και ειδική εκπαίδευση πάνω στον σχεδιασμό και την εκτέλεση της θεραπείας ώστε να καταπολεμηθεί το στρώμα του τοπικού λίπους με φυσικό και ομοιόμορφο τρόπο. Η επιλογή των κατάλληλων κεφαλών και η σωστή τοποθέτησή τους στις περιοχές θεραπείας είναι σημαντικές παράμετροι για να μειωθεί σωστά το στρώμα του λίπους.

Κίνδυνος εγκαύματος από τις παγοκύστες

Η κρυολιπόλυση στο σπίτι δεν είναι μόνο αναποτελεσματική, αλλά μπορεί να αποδειχτεί και επικίνδυνη, ειδικά αν ακολουθήσετε την ιδέα που διαδίδεται σε αρκετά online βίντεο για την καταπολέμηση του τοπικού πάχους με παγοκύστες και παγάκια! Η άμεση τοποθέτηση του πάγου στην περιοχή μπορεί να προκαλέσει εγκαύματα και μόνιμες βλάβες στο δέρμα μέσα σε λίγα λεπτά.

Η κρυολιπόλυση στο ιατρείο αντιθέτως εφαρμόζεται λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας απέναντι στο δέρμα. Η κεφαλή τοποθετείται πάνω από μία ειδική εμποτισμένη μεμβράνη που κρατάει προστατευμένη την επιδερμίδα απέναντι στο ψύχος, ενώ η τεχνολογία της κρυολιπόλυσης 360° που εφαρμόζεται στην CoolClinic,της επιτρέπει χάρη σε ειδικούς αισθητήρες να διατηρεί τη θερμοκρασία της ψύξης αμετάβλητη καθ’ όλη τη διάρκεια της εφαρμογής εξασφαλίζοντας έτσι ομοιόμορφη και σταθερή ψύξη των λιποκυττάρων. Αυτός είναι ο μοναδικός ασφαλής και αποτελεσματικός τρόπος για να παγώσουμε το λίπος και όχι το δέρμα!

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΤΗΝ ΚΛΙΝΙΚΗ ΜΑΣ ΣΕ ΑΝΔΡΑ

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΤΗΝ ΚΛΙΝΙΚΗ ΜΑΣ ΣΕ ΓΥΝΑΙΚΑ

#coolclinic

CONTACT

📍 Λαρίσης 33, Αθήνα - Αμπελόκηποι, 11523 | Κλινική "The Antiagers"
(δίπλα στο Μετρό Στάση "ΠΑΝΟΡΜΟΥ")

📍 Αγ. Γεωργίου 1 & Ολυμπιονικών, Νέο Ψυχικό, 15451 | Κλινική "The Antiagers"
(στον παράδρομο της Λ. Κηφισίας, πάνω από το Kosta Boda, είσοδος από Αγ. Γεωργίου)
Ε: [email protected]

Crafted with care by HUMBLE
ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΤΕ ΜΑΣ